Volledig scherm
De publieke tribune zat woensdagavond vol. © BD

Patstelling rond de Heisteeg in Riel

GOIRLE - De invulling van het laatste stukje Heisteeg in Riel komt geen stap verder. Het werd vooral een welles-nietes spel woensdagavond in de commissie Ruimte van Goirle.

Nog een keer terug naar de onderhandelingstafel. Dat is de ruimte die wethouder Guus van der Put (PvdA, Ruimte) woensdag vroeg en uiteindelijk onder protest van enkele commissieleden Ruimte kreeg. Sinds mei zijn er pogingen gedaan om bewoners en de verkopende partij Ruimte voor Ruimte op een lijn te krijgen, maar dat is duidelijk niet gelukt.

,,Wij begrijpen niet waarom dit plan helemaal richting de ontwikkelaar wordt geschreven", zei Maxime Vonk namens de bewoners van de Heisteeg. Die waren overigens massaal komen luisteren. ,,Een deugdelijk motivatie ontbreekt. Hoe past een rijtje huizen in het huidige beeldkwaliteitsplan? We zijn erg teleurgesteld in de gevoerde gesprekken daarover."

Het waren Bert Schellekens (Lijst Riel Goirle) en Corné de Rooij (CDA) die het punt op de agenda hadden gezet. Van der Put had in mei de tijd gekregen om met Ruimte voor Ruimte en de huidige bewoners van de Heisteeg om de tafel te gaan. Hij zou de regie gaan voeren in dit proces want het was in het voorjaar al duidelijk dat de bewoners zich absoluut niet serieus genomen voelden in hun bezwaren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.