Volledig scherm
PREMIUM
Het parkje waar ooit een peuterspeelzaal stond aan het Grobbendonckpark. © Alex van Lanen

Plan hondenveldje Grobbendonckpark Goirle terug. ‘Ik doe er alles aan om dit tegen te houden’

GOIRLE - Onder de noemer hondenspeelplaats wordt een eerder plan voor een uitlaatstrook aan het Grobbendonckpark in Goirle nieuw leven ingeblazen. De vraag is of daar wel draagvlak voor is. ,,Ik doe er alles aan om dat tegen te houden.”

In een brief die onder omwonenden werd verspreid kondigen vijf hondenliefhebbers aan dat ze graag een hondenspeelplaats willen op de plek waar ooit een peuterspeelzaal stond. ,,Hiermee willen we de buurt gezelliger maken", staat in de brief.  Het omheinde stukje park is om honden te laten rennen en spelen. Het moet een ontmoetingsplek worden met bankjes. ,,Het is zeker geen uitlaatstrook", zo staat onderlijnd in de brief. 

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.