Volledig scherm
Naast de bestaande wandelroute bij de Hoge Wal in Goirle komt een trimbaan. © Ad van der Velden

Plan voor trimbaan rondom Oostplas in Goirle

GOIRLE - Naast de bestaande wandelroute, het Rondje Oostplas, bij de Hoge Wal in Goirle komt een trimbaan. Walhoeve eigenaar Corné van Roessel is daarover in overleg met WorkOutdoor, de Loopgroep Goirle en het Vitaal Leisurelandschap.

Het circuit wordt naast de bestaande wandelroute van bijna vier kilometer aangelegd, waardoor wandelaars en trimmers gescheiden blijven. Op een zestal plekken worden attributen geplaatst, zoals bijvoorbeeld een hangbrug om oefeningen aan te doen of beugels voor push-ups. In het veld tussen de boerderij en de plas komen betonblokken liggen voor stap- oefeningen.

Budget
Volgens Van Roessel wordt er in het najaar begonnen met de aanleg van het circuit. ,,Samen met genoemde partijen bekijken we welke trimbaan-attributen wenselijk zijn. We hebben een budget van 2500 euro, dus daar moet wel iets mee te doen zijn”. Van Roessel hoopt dat de aanwezigheid van trimmers bijdraagt aan minder overlast rondom de plas.

​Het rondje Oostplas werd in 2015 officieel geopend bij het 20-jarig bestaan van de boerderij en blijkt een succes. Op 4 plekken langs de route zijn banken geplaatst om te picknicken. De wandelroute is daarnaast aangesloten op het landelijk wandelroutenetwerk. In de boerderijwinkel kunnen kinderen een kaart ophalen voor een speurtocht over de natuur rondom de plas.

Tilburg e.o.