Volledig scherm
PREMIUM
Een put mag een centimeter dieper liggen volgens de norm omdat de weg nog zakt. Hier en daar liggen putten dieper. © Kim Spanjers

Riel moppert maar door: wanneer is die doorgaande weg nou eens af?

RIEL - Een daartoe opgerichte stichting, Erkenning voor het Bestratingsbedrijf (SEB), gaat onderzoek doen naar de nieuwe doorgaande route in Riel. Zijn de riool- en waterputten niet te diep in het wegdek gelegd? Komt het wel goed met de randen voor de plateaus? 

,,Ik weet hoe het overkomt. We zijn extra kritisch, maar we willen voorkomen dat we weer tien jaar bezig zijn met de route Riel", vindt Jozef van den Hout van de werkgroep Echt Riel.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.