Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Rielse man (57) schopt agent in het gezicht

RIEL - Een 57-jarige man uit Riel heeft dinsdag in zijn woonplaats een agent in het gezicht geschopt en bespuugd. De man was onder invloed van alcohol en medicijnen en is aangehouden.

De politie kreeg rond 15.40 uur een melding dat  in een woning in Riel een man agressief was naar zijn vrouw. Hij zou onder invloed zijn van alcohol en medicijnen en op het punt staan om in zijn auto weg te rijden. Op maandag was hij ook al in aanraking gekomen met politie. Toen kreeg hij een rijverbod opgelegd van 12 uur omdat hij heel verward overkwam.

De agenten zagen bij de woning dat de man al in zijn auto zat en weg wilde rijden. Hij werd driftig tijdens het gesprek met de politiemensen en sloeg daarbij met beide vuisten op het dak van zijn auto. Hij liep vervolgens op de agenten af en maakte een slaande beweging in de richting van een van hen. Hierna werd hij door de agenten vastgepakt en naar de grond gebracht. Tijdens de worsteling schopte hij een van hen in het gezicht en bespuugde hem. Hij werd uiteindelijk onder controle gebracht en aangehouden voor het mishandelen van een ambtenaar in functie. Daarnaast krijgt hij een proces-verbaal voor verzet en de mishandelde politieman heeft aangifte gedaan.

Tilburg e.o.