Volledig scherm
De oude ovalen jeu de boulesbaan. © Piet Mallens

Rielse seniorenvereniging KBO legt nieuwe jeu de boulesbaan aan

RIEL - Ongeveer twee jaar geleden werd als uitwerking van het IDOP het Dorpsplein in Riel heringericht met centraal een ovale jeu de boules baan. De wens van de senioren om bij de herinrichting een nieuwe baan aan te leggen wordt nu ingevuld.

De oude baan, vlak voor de entree van de Leybron was al weer een tijdje geleden opgedoekt. ,,Een aantal enthousiaste KBO leden ontdekten het jeu de boules spel opnieuw en werd er weer volop gespeeld door een dertigtal senioren’ vertelt KBO voorzitter Frans van Dongen. ,,Al snel bleek dat de ovale baan tot een aantal problemen leidde’ vervolgt hij. ,,Evenementen, parkeren en vooral wateroverlast voorkwamen dat het spel optimaal gespeeld kon worden. Maar ook het meubilair op de baan creëert geen ideale situatie" aldus de voorzitter.

Nieuwe locatie
Om de jeu de boules spelers tegemoet te komen werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. In overleg met de gemeente werd een overeenkomst gesloten om op het parkeerterrein naast het kerkhof drie banen aan te leggen. Deze overeenkomst houdt in dat de KBO het terrein schoon houdt en moet zorgen dat iedereen, ook niet-KBO leden, hiervan gebruik kan maken. En als de gemeente het terrein weer nodig heeft zal het weer terug moeten in de oorspronkelijke staat. Verder geeft de gemeente geen financiële steun aan dit project.
Dankzij de medewerking van de leden en loonbedrijf Verhoeven worden de banen momenteel aangelegd. ‘We moeten ook fors in onze buidel tasten om dit te realiseren’ weet van Dongen.
​Tussen de nieuwe jeu de boules baan en het kerkhof moet een afscheiding komen zodat kerkhofbezoekers geen last ondervinden van het jeu de boules spel.
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden van de baan deze week worden afgerond zodat in de loop van volgende week de eerste ballen gegooid kunnen worden.

Volledig scherm
De nieuwe banen worden aangelegd. © Piet Mallens

Tilburg e.o.