Volledig scherm
Een airsoft gun, een replica van een bestaande wapen, van de WE M1911. (Foto ter illustratie) © ANP XTRA

Rotterdammer (41) aangehouden in Goirle met nepwapen

GOIRLE - Een 41-jarige Rotterdammer is vrijdagochtend rond 02.45 uur aangehouden in Goirle omdat hij te snel reed. Bij zijn aanhouding troffen agenten een nepwapen aan in zijn auto. De man is aangehouden.

De man reed in zijn auto toen hij zag dat er een politieauto achter hem aan reed. Hij ging daarop harder rijden. De agenten besloten de man en zijn voertuig te controleren en gaven de man een stopteken. Tijdens de controle bleek dat de man een airsoftpistool in zijn auto had. 

Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Ook werd zijn airsoftpistool in beslag genomen.

Airsoftwapens

Airsoftwapens zijn nepwapens die exact lijken op echte wapens. De wapen schieten plastic balletjes in plaats van kogels.

Het bezit van een nepwapen is verboden. De wapens zien er zo echt uit, dat een agent de situatie als gevaarlijk zou kunnen inschatten en een schot zou kunnen lossen.

Airsoftvereniging

Leden van een airsoftvereniging die ouder zijn dan 18 jaar zijn uitgezonderd van het verbod op het bezit van een airsoftwapen. Ze mogen het wapen echter ook niet op de openbare weg bij zich hebben, behalve als ze het vervoeren van huis naar hun club. 

Volledig scherm
Een nepwapen is niet van echt te onderscheiden. © Politie

Tilburg e.o.