Volledig scherm
Een grote groep kinderen, ouders, opa's en oma's probeerden een glimp op te vangen van de Sint. © Ad van der Velden

Sinterklaas krijgt warm onthaal in Goirle (video)

GOIRLE - Sinterklaas kreeg op de eerste stopplek in Goirle aan de Bergstraat een warm onthaal van veel kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's die het frisse weer trotseerden. Het was gelukkig wel droog toen de intocht startte.

Begeleid door muziek en veel pieten kwam Sinterklaas op zijn paard aan bij de eerste stopplek waar burgemeester Mark van Stappershoef en zijn vrouw hem opwachtten om hem welkom te heten. Na een korte toespraak mochten de kinderen het podium op om een tekening af te geven en een liedje te zingen voor de kindervriend.

Na zijn stop aan de Bergstraat verhuisde de karavaan naar het Van Hogendorpplein voor stop nummer twee. De ontvangst werd afgesloten in het centrum van Goirle, namelijk op het Kloosterplein. De kinderen mogen hun schoen weer zetten.

Het was dankzij het droge weer, ook dit jaar weer een drukte van belang bij de ontvangst van Sinterklaas in Goirle. De Sint en zijn Pieten werden eerst aan de Bergstraat begroet en vervolgden hun weg daarna naar het Van Hogendorpplein. Burgemeester Mark van Stappershoef heette Sinterklaas als eerste welkom, waarna er voor de kinderen tijd was Sint een handje te geven en een liedje te zingen. Een goed gebruik is de ontvangst af te sluiten op het Kloosterplein. De schoen kan weer gezet worden.

Tilburg e.o.