Volledig scherm
© Stock.xchng

SP Goirle: 'Stop met eigen bijdragen in zorg'

GOIRLE - De SP in Goirle wil dat Goirlenaren geen eigen bijdragen hoeven te betalen voor WMO-voorzieningen zoals thuiszorg. Dat voorstel doet de fractie dinsdagavond tijdens de gemeenteraad. De socialisten wijst in dat verband op het overschot op de zorgbudgetten van in totaal 2,2 miljoen euro.

In Goirle moet nu nog een eigen bijdrage worden betaald voor voorzieningen als thuiszorg, vervoer of woningaanpassingen. Die zijn ingevoerd om de zorg betaalbaar te houden, zo schrijft de SP in een motie. De partij vindt dat deze maatregelen moeten worden herzien nu er zo'n groot overschot is op de budgetten.

,,Eigen bijdrages in de zorg kunnen leiden tot zorgmijders en de druk op mantelzorgers vergroten. Het is belangrijk om de verschillen tussen zieke en gezonde mensen te verkleinen; met een overschot van 2,2 miljoen euro is er financiële ruimte genoeg", zo staat in de motie die dinsdagavond wordt ingediend als de jaarrekening wordt besproken.

Algemene Weerstandsreserve
Het college van B en W heeft eerder al besloten om het overschot te storten in de Algemene Weerstandsreserve, het spaarpotje van de gemeente voor eenmalige uitgaven.

De gemeenteraad begint om 20.00 uur en is live te volgen via internet.

Tilburg e.o.