Volledig scherm
Als de mast aan de Veertels wordt geplaatst, ziet dat er zo uit voor de direct omwonenden. © BD

Steun van gemeenteraad in actie tegen komst antenne in Riel

GOIRLE - De omwonenden van De Veertels in Riel hebben hulp gekregen in hun actie tegen de plaatsing van een umts-mast daar. Een meerderheid van de gemeenteraad eist dat het college van B en W de vergunning om een antenne te plaatsen aan De Veertels heroverweegt.

De Bezwaarschriftencommissie heeft vorige week een hoorzitting gehouden over de vijftien bezwaren die zijn ingediend tegen het plaatsen van een antenne in Riel. Wethouder Guus van der Put (Ruimte, PvdA) bepleitte dinsdagavond tijdens de gemeenteraad om een advies van deze commissie eerst af te wachten. 

Van der Put zegde toe dat alles wordt meegenomen in een uiteindelijk besluit: het advies van de commissie, de gevoelens van de omwonenden en van de gemeenteraad. Die belofte stelde de indiener van de motie, Corné de Rooij (CDA), niet gerust. ,,Nadat u de gemeenteraad heeft geconsulteerd over de zonering van de zoekgebieden voor antennemasten, is die toch weer aangepast. Dat bevreemd ons.”

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde De Rooij en de 198 mensen die hebben aangegeven tegen de komst van een Vodafonemast aan de Veertels te zijn.

Tilburg e.o.