Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Strijd over bouw van appartementen aan Kloosterstraat Goirle nadert einde

DEN HAAG/GOIRLE - De Raad van State hakt binnen zes weken de knoop door over de bouw van achttien appartementen op de hoek Thomas van Diessenstraat en Kloosterstraat waarover al sinds 2006 een strijd woedt.

Donderdag boog de hoogste bestuursrechter zich over het bestemmingsplan. Dat wordt aangevochten door Goirlenaar Hein Remmers, eigenaar en bewoner van de villa Huize Stella pal naast de bouwlocatie. Hij verzet zich fel tegen het bouwplan van Leystromen. De statige fabrikantenvilla zou verdrongen worden door het appartementencomplex dat in een L-vorm op een paar meter van de villa komt te staan. ,,Kopers haken af als ze van de plannen horen", zei hij tegen staatsraad Eric Daalder. In juli schorste de Raad van State het bestemmingsplan op aandringen van Remmers. De appartementen die Leystromen wil bouwen zijn bestemd voor cliënten van Amarant. Het gaat om bewoners met een lichte beperking. Er zou grote behoefte aan zijn.

Adviezen

Volgens een woordvoerder heeft de gemeente Goirle goed geluisterd naar de adviezen van de Rijksdienst voor de monumentenzorg en, later, de Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumenten. Er zijn grote verschillen met het afgeschoten bouwplan uit 2006, aldus de gemeente. ,,De afstand tot de perceelsgrens met de villa is vergroot, de rooilijn van het gebouw springt iets terug en er is rekening gehouden met de architectuur van het appartementengebouw", zegt de gemeentewoordvoerder. Hij wijst op de hoge blinde zijgevel van de villa waar het appartementengebouw naast komt te staan. Volgens Goirle blijft de voorzijde van de villa goed in het zicht. ''Maar het is daar wel het centrum van Goirle."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.