Volledig scherm
Ton van Gorp bij goedbwaarde oude geisers in het bedrijf. © Ad van der Velden

Ton van Gorp uit Goirle werkt halve eeuw in het loodgietersvak

GOIRLE - Goirlenaar Ton van Gorp (65) had maandag 1 augustus iets te vieren op zijn werk bij Installatiebedrijf Van Erve aan de Ceramstraat in Tilburg. Vijftig jaar geleden begon hij daar direct te werken nadat hij zijn LTS afsloot als loodgieter.

Hij solliciteerde bij Pierre van Erve, die net nieuw personeel aannam. Op advies van Van Erve solliciteerde hij bij loodgietersbedrijf Hans Rosenberg – getrouwd met een zus van Van Erve – aan de Spoorlaan en werd daar aangenomen. Het bedrijf van Rosenberg werd in 1984 overgenomen door Van Erve.

Bloemen
Maandag waren er bloemen, een versierde werkplek en een fles wijn die Hans Rosenberg persoonlijk kwam brengen. Een jubileumfeestje volgt later. Van Gorp was de servicemonteur voor centrale verwarming, geisers en sanitair bij de familiebedrijven. Sinds 2010 is Van Gorp bedrijfsleider. Hans Rosenberg herinnert Van Gorp 'als een bescheiden en te net ventje voor een loodgieter'. Bij hem deed het bescheiden ventje veel werkervaring op, als Rosenberg met vakantie ging en hij hem verving.

Ton van Gorp leerde zijn vrouw in ’t Fust in Goirle kennen. Hij sportte in Goirle o.a. bij Red Star, fietst bij TWC - een andere passie - en samen met zijn vrouw Hennie bestiert hij de fanshop van Willem II. Of hij stopt met werken? Als het aan hem ligt niet. Maar eerst op vakantie: fietsen op de Mont Ventoux.

Volledig scherm
Alleen de naamborden herinneren nog aan het bedrijf aan de Spoorlaan © Ad van der Velden

Tilburg e.o.