Volledig scherm
Bas Tooten, hier op een archieffoto van enkele jaren geleden. © Joris Buijs / PVE

Tot spijt van de vorige zoekt hockeyclub MHC in Goirle een nieuwe voorzitter

GOIRLE - Hockeyclub MHC in Goirle hoopt in oktober een nieuwe voorzitter te kunnen voordragen. Tot verrassing van het bestuur werd de vorige, Bas Tooten, door de ledenvergadering in juli niet herkozen. ,,Dat kwam als een donderslag bij heldere hemel. Maar ik ben met opgeheven hoofd het clubhuis uitgelopen. Ik heb de vereniging goed achtergelaten", vindt Tooten. 

Persoonlijk had Tooten nog graag een jaar het voorzitterschap op zich genomen. ,,Dan zou ik tien jaar voorzitter zijn geweest, veertig jaar lid en dan zou MHC veertig jaar bestaan. Dat had ik graag op mijn conto geschreven, maar dat is persoonlijk.”

Dat hij nu is weggestemd door een anonieme meerderheid, beschouwt hij als een feit. ,,Het is een democratisch proces. Daar moet ik me bij neerleggen, maar ik kan echt oprecht zeggen dat ik geen idee heb waarom ik niet ben herkozen.”

‘Geen motie van wantrouwen’

Penningmeester Jan Mastenbroek wil ‘absoluut niet’ spreken van een motie van wantrouwen. ,,Bas is tot grote verrassing van het hele bestuur niet herkozen. Dat vinden we jammer en als ik redenen zou noemen waarom, zou ik me puur op geruchten baseren.” 

Op zich is het vreemd dat niemand is opgestaan tijdens de ledenvergadering, zo vinden beide heren. Het is bijvoorbeeld niet zo dat er iemand in de coulissen stond met de boodschap het anders te gaan doen. Voorzitters liggen over het algemeen niet voor het oprapen. Zo heeft voorzitter Ron Zwart van hockeyclub MHC Hoco in Oisterwijk twee jaar gezocht naar een opvolger. 

Tooten: ,,Je laat een club met 934 leden ook niet zomaar zonder voorzitter.” In de zomer is er niets gebeurd op de hockeyvelden, maar over twee weken gaat het seizoen weer volop van start. Het overgebleven bestuur heeft opgeroepen of kandidaten zich willen melden. Die worden dan tijdens de algemene ledenvergadering voorgedragen. 

Zelf blijft Tooten gewoon hockeyen. ,,Ik durf echt te zeggen dat ik de club goed achtergelaten heb. We kunnen gewoon met het seizoen beginnen, alles is geregeld. En ik laat MHC niet los.”

Tilburg e.o.