Volledig scherm
Druk overleg tijdens de gemeenteraad op 13 november. © Kim Spanjers

Twee marathonsessies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, derde vergaderavond was nodig

UPDATEGOIRLE - Niet één, niet twee, maar de gemeenteraad van Goirle heeft maar liefst 3 avonden nodig om de begroting voor de komende jaren te behandelen. Na twee marathonsessies op dinsdag- en woensdagavond, is vanavond de finale klap op de plannen gegeven.  Woensdagavond na middernacht staakten de stemmen bij één amendement. En dat is goed nieuws voor de bibliotheek. 

De bibliotheek hoeft niet nog eens 30.000 euro extra te bezuinigen. Volgens enkele fracties is dat voorstel heel onverstandig, want de bieb moet al samen met muziekonderwijs Factorium en cultureel centrum Jan van Besouw drie ton bezuinigingen in vier jaar tijd. Om dan ook nog jaarlijks dertigduizend euro op aanvullende taken te moeten inleveren, dat gaat in elk geval de Arbeiderspartij Goirle en Riel, de PvdA, Lijst Riel Goirle (LRG) en de SP te ver. 

De stemmen staakten

Omdat Piet Verheijen (D66) niet mee kon vergaderen, waren er woensdagavond achttien gemeenteraadsleden. Met negen stemmen voor en negen stemmen tegen het schrappen van de extra bezuiniging, staken de stemmen. En de Gemeentewet schrijft dan voor dat de raadsleden een dag later daarvoor terug moeten komen. Omdat Mark van Oosterwijk en Christel van Neerven, beiden van PAG, donderdagavond niet aanwezig waren om tegen te stemmen, werd het amendement aangenomen. Dat betekent dat de bieb dus niet extra hoeft te bezuinigen. 

Volledig scherm
De gemeenteraad kon live via het beeldscherm volgen wat de besluiten voor gevolgen hadden op de gemeentelijke begroting. © Kim Spanjers
Volledig scherm
Het college van B en W, zonder burgemeester Mark van Stappershoef, met van links naar rechts: Marijo Immink, Bert Schellekens, Piet Poos en Johan Swaans. © Kim Spanjers

Tilburg e.o.