Volledig scherm
PREMIUM
Sander en Kees van Gils in de winkel. © Beeld Werkt

Van Gils Goirle jubileert: 'Een consultatiebureau, maar dan voor huisdieren'

GOIRLE - Het familiebedrijf en dierenspecialist Van Gils Goirle bestaat zestig jaar. ,,Het gevoel bij huisdieren blijft. Bij de klanten en bij ons. Dat is over honderd jaar niet anders."

Kijk, zegt Kees van Gils als hij in de deuropening van zijn winkel aan de Hovel staat. ,,Je moet het een beetje zien als een huiskamer. De verlichting is zacht, voor elk segment een andere kleur en alles is toch goed uitgelicht. Je hoort de vogeltjes en bij de aquaria stap je in de wereld onder water. Twaalf jaar geleden openden we hier aan de Hovel. Voor ons de gedroomde locatie, maar ik wil nu toch weer het een en ander veranderen."

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.