Volledig scherm
Winkelcentrum De Hovel, te zien vanaf de Kalverstraat. © Kim Spanjers

Verhuurders van De Hovel in Goirle naar de rechter, maar waarom ook alweer?

GOIRLE - Inmiddels lijkt het een gepasseerd station dat patissier Govert van Nunen verhuist naar het Kloosterplein in Goirle. Het duurt het bedrijf te lang voordat zeker is of dat wel kan. De bestuursrechter bekijkt woensdagmiddag namelijk of het college van B en W van Goirle wel een vergunning af had mogen geven om daar een winkel te open. 

Het waren de Eerste Vereniging van Eigenaars Winkelcentrum De Hovel en Sectie5 (management van vastgoedfonds De Hovel) die begin dit jaar bezwaar hebben aangetekend. Beide verhuurders van winkelpanden in De Hovel vinden het onterecht dat Goirle een vergunning afgeeft voor detailhandel op het Kloosterplein. In De Hovel staan panden immers leeg. En de afspraak was: winkels horen in het winkelcentrum. 

En inderdaad is het beleid van de gemeente om zoveel mogelijk detailhandel te centreren in het centrum. Als er winkels op de Tilburgseweg bijvoorbeeld sluiten, dan wil het college over het algemeen meedenken om daar iets anders te vestigen. Zodat De Hovel meer aantrekkingskracht krijgt. 

Maar, zo geeft wethouder Johan Swaans van Economische Zaken aan, dat is allemaal niet in beton gegoten. Tot ergernis van de verenigingen van eigenaren van De Hovel die het college vragen om een duidelijke visie. 

Inmiddels is Sectie 5 afgehaakt, maar zet de Eerste Vereniging van Eigenaren door. De bestuursrechter behandelt de zaak woensdagmiddag. Het BD is daarbij. Lees hier terug wat er al over is gepubliceerd. 

Tilburg e.o.