Volledig scherm
Vol goede moed ging de grote groep wandelaars op pad © Ad van der Velden

Wandelaars massaal op pad voor vierdaagse Goirle (video)

GOIRLE - Ruim 2600 deelnemers zijn maandagavond gestart op het Van Hogendorpplein in Goirle aan de 38e Avondwandelvierdaagse. Vlak voor de start schreven er zich nog meer dan 100 wandelliefhebbers in.

Het was een drukte van jewelste op het grasveld, waar met muziek en bekende Hollandse meezingers de kinderen werden uitgedaagd mee te doen. Om precies zes uur werd het startsein gegeven en vertrokken de sportievelingen richting Goirle zuid.

Donderdag worden de wandelaars feestelijk en muzikaal ingehaald met muziek van de harmonie Oefening en Uitspanning, de Buntstekers, ’t Smoesje en Sambabando. Na hun wandeling verzamelen zij op het groene deel van het Oranjeplein en lopen vervolgens naar het eindpunt aan het Van Hogendorpplein.

De Goirlese wandelvierdaagse is maandagavond gestart met ruim 2600 deelnemers. Vlak voor de start schreven zich nog zeker 100 wandelaars in. Het was druk en gezellig op het grasveld voor de Wildacker op het Van Hogendorpplein, waar start en finish zijn. Aan dit jaarlijkse wandelgebeuren doen voor het merendeel scholen mee uit Goirle en Tilburg zuid. Donderdag op de slotdag worden de wandelaars ingehaald en getrakteerd.

Tilburg e.o.