Volledig scherm
Boomfeestdag bij de Turnhoutsebaan-Rillaersebaan in Goirle. Rechts Harry van de Ven. © Gemeente Goirle

Werk van een wethouder gaat gewoon door op Boomfeestdag

GOIRLE - Het gewone leven van een wethouder gaat gewoon door, ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Harry van de Ven (LRG) mocht in Goirle samen met kinderen uit groep 5 Boomfeestdag vieren. Hij had geen beter weer kunnen wensen.

Onder het motto Maak 't Buiten Beter mochten leerlingen van basisschool Den Bongerd mee witte berken planten. Het zijn de eerste op de kruising Turnhoutsebaan-Rillaersebaan. Het moet een 'mooie, gastvrije entree' van de gemeente worden, zo zei wethouder Van de Ven. 

(Lees verder onder de foto) 

Volledig scherm
Kinderen van Den Bongerd mochten mee witte berken planten. © Gemeente Goirle

De kinderen plantten de berken op de met heide aangeplante wallen. Deze berken brengen samen met de heide een hommage aan de Regte Heide. Want de heideplanten komen hiervandaan: ze worden via een unieke transplantatiemethode aangebracht, in samenwerking met het Brabants Landschap. 

Boomfeestdag is normaal gesproken altijd op de derde woensdag van maart. Veel gemeenten hebben de dag dit keer vervroegd omdat het anders samen zou vallen met de gemeenteraadsverkiezingen. 

,,Wij vonden het een prima combinatie, want in de verkiezingsprogramma's is er ook volop aandacht voor duurzaamheid en klimaat. Als kinderen dan helpen bij de aanplant van deze berken, dan leren ze de waarde en het belang van bomen zien voor een gezond klimaat. Samen maken we 't buiten beter!", aldus Van de Ven. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.