Volledig scherm
Het bedrag werd maandag tijdens een evaluatiebijeenkomst bekendgemaakt. © Ad van der Velden

Werkgroep Derde Wereld Goirle keert ruim 33.000 euro uit

GOIRLE - De Werkgroep Derde Wereld uit Goirle, verantwoordelijk voor de jaarlijkse rommelmarkt bij het Mill Hill College, keert een nettobedrag van 33.035 euro uit aan zeven projecten in zes ontwikkelingslanden.

De netto-opbrengst van de rommelmarkt die eind september gehouden werd, bedroeg 25.932 euro. Stichting De Wilde Ganzen droeg voor vier projecten 7203 euro bij. Werkgroeplid Jan van den Berg vertelde dat in vergelijking met vorig jaar de opbrengst bijna 2.000 euro hoger was, waardoor meer uitgekeerd wordt.

Projecten
De secretaris van de kleinschalige Tilburgse stichting Van Hand tot Hand, Annelies Rovers, – aanwezig tijdens de presentatie van de cijfers - toucheert voor de bouw van een schoollokaal voor gehandicapte kinderen in Sri Lanka een bedrag van 1.375 euro. Projecten in Ghana (twee), Gambia, Nepal, Cambodja en Tanzania worden ook financieel ondersteund.

Jan van den Berg kon verder vertellen dat er na een aantal jaren van minder opbrengsten er in 2016 gelukkig weer een stijgende lijn te zien was. Alle rommelmarkten brachten tot nu toe een bedrag van bijna 1.9 miljoen euro op, goed voor 357 projecten in 61 landen.

Tilburg e.o.