Volledig scherm
West Coast Big Band © Jazz Podium Goirle

West Coast Big Band opent nieuw seizoen Jazz Podium Goirle

GOIRLE - Jazz Podium Goirle bij cultureel centrum Jan van Besouw opent zondag 9 oktober haar nieuwe seizoen met een optreden van de band West Coast Big Band.

De West Coast Big Band is een jazz ensemble met een swingend bigbandrepertoire. Dat bestaat uit een mengsel van klassiekers van Count Basie en Duke Ellington, uitdagend repertoire van Bill Holman, Thad en Quincy Jones en werk van jonge Nederlandse arrangeurs.

Prijswinnaar
De big band staat onder leiding van Nils van Haften en heeft samengewerkt met grote namen uit de Nederlandse jazz wereld, zoals Benjamin Herman, Piet Noordijk, Jarmo Hoogendijk, Carlo de Wijs, Martijn van Iterson en Edwin Rutten. De West Coast Big Band is winnaar van diverse eerste en tweede prijzen, zoals het CvA Big Band festival en het Haarlemmermeer Bigband Concours.

Het openingsconcert van dit seizoen van Jazz Podium Goirle zondag 9 oktober begint om 14.30 uur in het Grand Café van Cultureel Centrum Jan van Besouw aan de Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle. De entree is acht euro.

Tilburg e.o.