Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers klagen volop dat de nieuwe oversteekplaats onoverzichtelijk is. © Willem de Volder

Wethouder vindt nieuwe oversteekplaats Goirle veilig, maar past die wel iets aan

GOIRLE - De nieuwe oversteekplaats voor fietsers aan de Tilburgseweg, Dorpsstraat in Goirle wordt aangepast. ,,In de praktijk valt het nu een beetje tegen. Ik durf overigens wel hard te zeggen dat het veiliger is dan het was", zegt Piet Poos, CDA-wethouder voor veiligheid.

Op Facebook, maar zeker ook gewoon op straat, is de herstructurering van de Tilburgseweg een dankbaar onderwerp. Veel mensen hebben daar een mening over, zo weet Poos inmiddels. Zoals hij overigens als raadslid ook een hele eigen mening had. Als enige in zijn fractie stemde hij indertijd tegen de ombouw van de Tilburgsweg naar tweerichtingsverkeer.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.