Volledig scherm
Als afscheiding wordt een muur gemetseld tussen de parkeerplaatsen en De Wildacker. © Willem De Volder

Wildacker Goirle levert tuin in voor uitbreiding Aldi

GOIRLE - De uitbreiding van supermarkt Aldi aan het Van Hogendorpplein in Goirle heeft voor cultureel centrum De Wildacker een schaduwrandje. Het centrum levert een groot gedeelte van de tuin in. 

De gemeente Goirle heeft die grond verhuurd aan de supermarkt voor de aanleg van acht parkeerplaatsen. Volgens Fons van Dijck, voorzitter Sociaal Culturele Centra Goirle, is de overeenkomst vorige week beklonken. "Jammer dat we tuin met de vier 'wilde akkers' kwijt zijn. Het was een mooi stilteplekje." 

Van Dijck betreurt het dat de vier appel- en perenbomen in de tuin 'zo maar' zijn om gegaan. "Die hadden best ergens in Goirle nog een plek mogen krijgen." Een nieuwe muur moet voor de afscheiding tussen de parkeerplaatsen en het cultureel centrum zorgen. Die muur wordt voor een deel geïntegreerd in het houten gedeelte van de berging van De Wildacker wat Van Dijck ziet als een verrijking.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoe drugsafval eruit ziet, mag bekend worden geacht, vindt de rechter
    PREMIUM

    Hoe drugsafval eruit ziet, mag bekend worden geacht, vindt de rechter

    BREDA/HILVARENBEEK - Blauwe vaten met daarop de woorden 'formamide' en 'calcium carbonaat', slangen, een zak vol stinkende handschoentjes. De 48-jarige Johan L. uit Goirle wist ondanks deze 'hints' niet dat hij drugsafval achterliet bij een afvalbedrijf in Hilvarenbeek, zo zei hij gisterochtend tegen de politierechter in Breda. Deed die penetrante lucht dan geen alarmbelletje rinkelen, zo vroeg rechter Veldhuizen zich af? ,,Nee. Mijn reukvermogen is niet goed."

Tilburg e.o.