Volledig scherm
Parkeeroverlast rond Duinoord. © Christ Pijnenburg

Actiecomité Duinoord verwijt college Haaren 'onbehoorlijk bestuur'

HAAREN - Het comité Stop Overlast Duinoord voelt zich buiten spel gezet door het college van B en W van Haaren, over een extra parkeerterrein dat attractiepark Duinoord in Helvoirt wil realiseren.

De actiegroep vindt het onterecht dat dit 'geheim' werd gehouden door het college van B en W. Volgens burgemeester Jeannette Zwijnenburg van Haaren overdrijft de actiegroep Stop Overlast Duinoord. „Stemmingmakerij”, noemt Zwijnenburg het oordeel van het actiecomité dat het college van B en W ‘onbehoorlijk bestuur’ verwijt.

Gevoelig
Deze week kwam het principeverzoek van Duinoord-exploitant John Meurs aan bod tijdens de commissie beroep- en bezwaarschriften. Het actiecomité ontdekte dat de burgemeester ermee instemde om dat verzoek van Meurs voor extra parkeerruimte niet openbaar te maken. Dit omdat alles rond Duinoord gevoelig ligt in de omgeving, zegt de burgemeester desgevraagd. „We wilden eerst uitzoeken of het initiatief aan alle voorwaarden zou voldoen. Dat is niet het geval. Was dat wel zo geweest, dan hadden omwonenden later bezwaar kunnen maken.”

Parkeerterrein
Duinoord wil in drie weilanden bij de Distelberg, wat beschermd landschap en dassenleefgebied is, een groot parkeerterrein aanleggen. „Ik begrijp dat omwonenden bang zijn, maar als de exploitant iets wil en ermee naar de gemeente komt, dan moeten we daar ook naar kijken.” Deze parkeerplannen zijn nu dus al door het college afgewezen. Duinoord laat het daar echter niet bij zitten en maakte bezwaar bij de commissie beroep- en bezwaarschriften. Die commissie doet over vier weken uitspraak.

Boxtel e.o.