Volledig scherm
Het arrestatieteam aan de Nemelaerstraat in Haaren. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Ambulance wilde verwarde man in Haaren overdag al afvoeren

HAAREN - Volgens omwonenden van de verwarde man in Haaren is er maandag overdag al een poging gedaan om hem met een ambulance af te voeren. Dat is niet gelukt.

Ook de politie slaagde er niet in om hem in de avond naar buiten te krijgen. De man dreigde zichzelf en anderen iets aan te doen. Hij raakte rond 23.00 uur gewond toen een arrestatieteam hem in zijn boerderij overviel en op hem schoot. Hij had zich toen al urenlang verschanst.

De man is gewond naar een ziekenhuis gebracht. Hij leeft, maar ligt nog in het ziekenhuis, aldus een Haarens familielid van de man dinsdagmiddag. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van de man zijn.

Onderzoek
De Rijksrecherche onderzoekt de zaak omdat de politie de verwarde man heeft verwond met een vuurwapen. Het Haarense gezin doet geen mededelingen over wat zich heeft afgespeeld in de boerderij die nu zo'n anderhalf jaar ligt ingebouwd in een Haarense nieuwbouwwijk.

Volgens de politie dreigde de man, die zich in de Haarense woning had verschanst, zichzelf en het arrestatieteam iets aan te doen.

Omwonenden zijn erg geschrokken van wat er gebeurd is.

Boxtel e.o.