Op landgoed Haarendael in Haaren moesten twee jaar geleden arbeidsmigranten halsoverkop vertrekken omdat het complex niet brandveilig was.
Volledig scherm
PREMIUM
Op landgoed Haarendael in Haaren moesten twee jaar geleden arbeidsmigranten halsoverkop vertrekken omdat het complex niet brandveilig was. © Johan van Grinsven

Arbeidsmigranten wonen in varkensstal en loodsen, blijkt uit controles zes gemeenten

HAAREN - Arbeidsmigranten gehuisvest in een varkensstal, in loodsen, maar ook in woonruimten die niet brandveilig zijn. Eén woning die illegaal was opgesplitst in kamers; in een ervan woonde ook een kind, onder slechte leefomstandigheden. Dit is een greep uit de resultaten van de eerste zeven controleavonden die door zes gemeenten zijn uitgevoerd naar de huisvesting van arbeidsmigranten. 

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”