Volledig scherm
De aanwonenden van dit gedeeelte van de Scheurbroeksesteeg maken bezwaar tegen de verbreding van het pad. Foto Marcel Linssen/BD

Bewoners De Noenes Haaren willen permanente bewoning

HAAREN - Vereniging De Noenes wil zo snel mogelijk met de gemeente Haaren in gesprek om permanente bewoning in recreatiepark De Noenes mogelijk te maken.

Voorzitter Ad van Laarhoven van de Vereniging De Noenes pleit voor een dubbele bestemming van recreatie en wonen in dit gebied. Hij stelt dat het van belang is snel te handelen omdat de woonkwaliteit in De Noenes anders in het geding komt. „Er is door de eigenaren heel veel natuur aangelegd, dat zit wel goed. Maar een deel van de woningen is verouderd en zo langzamerhand onverkoopbaar geworden. En mensen die iets willen kopen krijgen sinds de crisis bij de bank geen lening meer als het gaat om een recreatiewoning. Er moet iets gedaan worden om dit gebied weer gezond te maken”, meent Van Laarhoven.
Van de zijde van de gemeente benadrukt wethouder Johan van den Brand dat Haaren best wil kijken naar de consequenties van zo’n legalisering. Ook kan zo’n onderzoek alle problemen die kunnen opdoemen, in een keer in beeld brengen.

Volgens Van Laarhoven heeft de gemeente Haaren in 2012 besloten niet meer op te treden tegen permanente bewoning op de Noenes. Simpelweg omdat daar geen budget meer voor was.

Boxtel e.o.