Volledig scherm
De 34 bewoners van Haarensteyn kregen een bosje bloemen. © Roy Lazet

Bewoners Haarensteyn opnieuw verwelkomd in Haaren

HAAREN - 34 bewoners van zorg- en wooncomplex Haarensteyn hebben hun tijdelijke huisvesting in Vught verlaten en zijn naar Haaren verhuisd. De gemeente heeft ze donderdag met een bloemetje en enkele andere attenties verwelkomd.

38 bewoners van 36 zorgappartementen in Haarensteyn moesten zo'n 3,5 jaar geleden weg uit hun verouderde zorgcentrum in het hart van Haaren. Dat werd vervolgens gesloopt en vervangen door veel grotere nieuwbouw. Het nieuwe Haarensteyn telt 97 appartementen. Op de begane grond zijn 34 zorgappartementen en op de verdiepingen 63 huurappartementen voor senioren.

In de tussenliggende Vughtse jaren zijn heel wat nieuwe bewoners in Haarensteyn komen wonen. In totaal verhuizen 34 mensen uit het tijdelijke Haarensteyn in Vught - in het pand van zorgcentrum De Braacken - naar het echte Haarensteyn.

Opnieuw inschrijven
De bewoners moeten wel opnieuw ingeschreven worden in de gemeentelijke administratie. De bewoners hoeven niet allemaal zelf naar de gemeente om dit af te handelen; dat regelen zorginstelling 't Heem en de gemeente.

Toch wilde de gemeente de 'nieuwe' bewoners het gebruikelijke welkomstpakket voor nieuwkomers niet onthouden. En ze deed er met bloemen en chocolade nog wat extra's bij. Omdat ze blij is met de terugkeer van de overburen, aldus een woordvoerster.

Boxtel e.o.