Volledig scherm
© Noor Reigersman

Bezwaren nekken uitbreiding jeugdcircus Il Grigio in Haaren

HAAREN - Omwonenden maken bezwaar tegen uitbreiding van manege Het Edele Ros aan de Bosseweg in Haaren. Het jeugdcircus Il Grigio, mede-eigenaar van de manege, wil er graag uitbreiden voor een eigen kantine, toiletten en extra opslag. Maar na de bezwaren van de buurt trekt de gemeente de onterecht aan Il Grigio verstrekte vergunning voor de verbouwing weer in.

Wat blijkt: Il Grigio, dat de manege al zo’n 30 jaar als circuspiste gebruikt, voldoet met de circusactiviteiten niet aan het geldende bestemmingsplan. Daarom wil wethouder Johan van den Brand een nieuw bestemmingsplan maken voor de manege annex circuspiste. Van den Brand dacht eerder dat hij er met de twee protesterende buurtgenoten wel uit kon komen, maar het duo stelde de gemeente onverwacht in gebreke, zegt de wethouder.

Belemmering uizticht
De bezwaarmakers denken dat door de uitbreiding aan de manege hun uitzicht belemmerd wordt en er parkeeroverlast komt. Het bestuur van Il Grigio beraadt zich nog en vreest dat de weg naar een nieuwe vergunning lang gaat duren, schetst voorzitter Rob Kevenaar van Il Grigio.

Boxtel e.o.