Volledig scherm

Bibliotheek De Meierij wil niet weg uit Haaren

HAAREN - Directeur Marc Jacobs van de bibliotheek de Meierij wil met de gemeenteraad van Haaren in gesprek gaan over creatieve oplossingen om bibliotheken in de Haarense dorpen alsnog te behouden. Dit staat in een brief aan de Haarense gemeenteraadsleden.


Omdat de gemeente vorig jaar besloten heeft de subsidie voor bibliotheek De Meierij per 1 januari 2015 te stoppen, dreigt Haaren een witte vlek te worden in bibliotheekland. De kleine bibliotheekpunten in Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel zouden dichtgaan. Daarnaast moeten scholen straks de ondersteuning bij leesbevordering missen, die ze nu wel krijgen.
„Ik begrijp dat de gemeente niet veel geld heeft, maar een van de taken van een gemeente is om bibliotheken in stand te houden. Je kunt niet stellen dat scholen en bibliotheek De Meierij het maar moeten uitzoeken”, meent Jacobs.

Een eerder overleg met de basisscholen had eind vorig jaar als uitkomst dat de scholen ook een ‘mini-schoolbibliotheek’ niet konden bekostigen. „Je hebt het dan toch over bedragen tussen 10.000 en 15.000 euro. En de scholen hebben echt geen geld meer daarvoor”, weet Jacobs inmiddels.

Boxtel e.o.