Volledig scherm
Henk Vermeer (rechts) verricht de onthulling van het nieuwe AED-apparaat samen met Sjef van Iersel. © Biezenmortel Heartsafe

Biezenmortel met achtste AED bijna 'heartsafe'

BIEZENMORTEN – “Wij zijn blij dat we weer een AED kunnen plaatsen, maar het is toch met gemengde gevoelens”, zegt Richard van Zon, bestuurslid van de stichting Biezenmortel Heartsafe.

“Onze voorzitter en mede-oprichter Madeleine van Iersel is eind december na en kort ziekbed overleden, en zij zou het prachtig hebben gevonden en heel trots zijn geweest.

Met de plaatsing komende zaterdag rond 15.30 uur op het adres Winkelsestraat 11 van een achtste automatische externe defibrillator (AED) zal Biezenmortel, met dank aan Madeleine, bijna helemaal voorzien zijn van AED’s. De Stichting Biezenmortel Heatsafe wil hierna nog één AED plaatsen, ergens bij het oostelijk deel van de Oude Bosschebaan. Daarvoor gaat de stichting in gesprek met buurtbewoners.

De kast is voorzien van een pincode en is alleen te openen door vrijwillige hulpverleners die zijn aangesloten bij HartslagNu.

Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel e.o.