Volledig scherm

Biezenmortel ziet toekomst in Tilburg of Oisterwijk

BIEZENMORTEL - Biezenmortel wil na eventuele opsplitsing geen straat worden van een grote stad. Op dat punt heeft toevoeging van het dorp aan Oisterwijk de voorkeur.

Dat was een van de meningen die woensdagavond door 42 inwoners van Biezenmortel werden gegeven in gemeenschapshuis De Vorselaer tijdens een discussie over de toekomst van de gemeente Haaren. „We hebben achttien jaar geleden een fout gemaakt. Toen zouden we samen met Udenhout naar Tilburg gaan. Daar hebben we ons tegen afgezet en we hebben voor Haaren gekozen. Maar we zijn toen wel vergeten dat we een sociale band hebben met Udenhout”, merkte een van de bezoekers op.

Argumenten
Groot was het aantal argumenten om Biezenmortel bij Tilburg te voegen, 36 stuks. Variërend van meer woningbouw tot het groene hart van Tilburg en behoud van de eigen identiteit. Het dorpse karakter werd genoemd bij een samengaan van Haaren-Biezenmortel en Oisterwijk maar ook 'het gevoel'.

Herindeling van de hele gemeente Haaren kwam maar mondjesmaat aan de orde. En ook daar ging de gedachte richting Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Boxtel e.o.