Volledig scherm
Martin van de Sande opende onlangs zijn eigen horecazaak BijMartins aan de Kerkstraat in Haaren. ,,Ik wil dat alle generaties zich hier thuisvoelen." © Johan van Grinsven

BijMartins: nieuwe horecazaak in hart van Haaren

HAAREN - Haaren is sinds enkele dagen een nieuwe horecazaak rijker: BijMartins. Ondernemer Martin van de Sande (27) is de uitbater van het restaurant aan de Kerkstraat, in de schaduw van het gemeentehuis. 

Van de Sande is een geboren en getogen Haarenaar en heeft een rijke ervaring in de horeca. Hij volgde de Middelbare Hotelschool en werkte in een aantal heel verschillende etablissementen in onder meer Haaren, Vught, Amsterdam en  Oisterwijk. ,,Ik heb zowel  in de keuken als in de bediening gewerkt", zegt hij. 

De verbouwing en inrichting van het pand aan de Kerkstraat nam hij grotendeels zelf ter hand, daarmee was hij zoet sinds november. ,,Ik ben een tijd weg geweest uit Haaren, maar wilde eigenlijk per se hier mijn eigen zaak beginnen. Haaren is een fijn dorp en er is behoefte aan horeca."

Quote

BijMartins moet vooral een gezellige zaak zijn om iets te eten of drinken. Gewoon als Haarenaren onder elkaar.

Martin van de Sande, eigenaar BijMartins

De zaak is van woensdag tot en met zondag open van 10.00 uur tot middernacht. Van de Sande: ,,'s Ochtends voor koffie met iets erbij, dan lunch, diner en later op de avond om te borrelen. Onze keuken is internationaal; ik zoek met de kok naar verrassende combinaties, zoals een saus van rooibosthee bij een varkensrack. De kaart wisselt in ieder geval met de seizoenen, maar waarschijnlijk vaker."

De nieuwe horecazaak biedt werkgelegenheid aan vier personen, Van de Sande inbegrepen.  ,,Ik wil dat alle generaties zich hier thuisvoelen. BijMartins moet vooral een gezellige zaak zijn om iets te eten of drinken. Gewoon als Haarenaren onder elkaar."  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement