Volledig scherm
Eric van den Dungen (midden) tijdens een verkiezingsavond op 19 maart in Haaren. © Robèrt van Lith/BD

Blockende wethouder irriteert tweeps Haaren

HAAREN - De Haarense wethouder Eric van den Dungen maakt korte metten met al te kritische volgers op Twitter. Wie in zijn ogen respectloos over het college schrijft, krijgt een block.

Volgens Thomas van Geelen bewijst zijn wethouder hiermee overduidelijk dat hij niet tegen kritiek kan: ,,In zijn eigen columns gaat hij nogal stevig te keer. Maar als iemand kritiek op zijn functioneren heeft dan wil hij dat niet horen of zien."

Niet fijn
Van Geelen trekt op Twitter een vergelijking tussen de blokkades van de wethouder en de door Erdogan opgeworpen Twitterblokkade tegen westerse critici. VVD'er Van den Dungen vindt die vergelijking niet fijn. Hij ziet er weer een bewijs in voor zijn eigen aanpak met blocks: ,,Ik zal de laatste zijn, als liberaal, die mensen gaat verbieden om te twitteren. Maar ik heb nog altijd wel de vrijheid om te volgen wie ik wil.”

Een uitgebreid verhaal over de blockende wethouder is zaterdag 6 augustus te lezen in het Brabants Dagblad, editie Meierij en bekijk hieronder alvast een voorproefje van de Twitter-relletjes.

Thomas van Geelen zet Eric van den Dungen naast Erdogan

Haarense Wipneus over 'verkwisten'

Frank de Werdt over block na lezing

Fons Potters noemt Eric van den Dungen amusement

Boxtel e.o.