Volledig scherm
Honderden, zo niet duizenden bomen worden gesnoeid. © Johan van Grinsven

Boomkwekers snoeien gewoon door in Haaren, in weer en wind

​HAAREN - Boomkweker Martin Bekkers is dinsdag de hele dag bezig met het snoeien van ​vele honderden, misschien wel duizenden ​bomen op een fors perceel ​van ​zijn werkgever ​M. van den Oever ​& Zonen aan de Helvoirtseweg in Haaren. Die plaats staat niet voor niets bekend als dè boomkwekerij van Nederland.

Op talloze percelen in de gemeente staan de bomen doorgaans strak in het gelid, ​in alle soorten en maten, ​wachtend tot ze verkocht worden.​ Elk seizoen kent zo zijn eigen werkzaamheden aan het vele groen in de gemeente. ​

Snoeischaar
Haarenaar Martin Bekkers (42) was maandag bezig om met snoeischaar en een vingermes onder meer ginko's, beuken, populieren en wilgen te snoeien. Hij staat daarbij urenlang in een oranje hoogwerker op rupsbanden. Een radio bij de hand. En een regenjas, want in weer en wind doen hij en zijn collega's hun werk.

Alleen tussen de middag gaat hij even naar de zaak om een boterham te eten. "Natuurlijk is dit leuk werk. Ik ben lekker de hele dag buiten. Op kantoor zitten is niks voor mij. En hoeveel regendagen heb je nu eigenlijk in een jaar. Nou ja, dit jaar wel erg veel..."

Boxtel e.o.