Volledig scherm
Bourgondische proeverij van Food & Drinks in Helvoirt. © Christ Pijnenburg

Bourgondische proeverij in Helvoirt groot succes

HELVOIRT - De eerste Bourgondische proeverij 'Een beetje proeven&zo' in het HelvoirThuis heeft zondag twee keer zo veel bezoekers getrokken als verwacht. Het was met 450 verkochte kaarten helemaal uitverkocht.

De bezoeker kreeg ruimschoots de gelegenheid om gratis bij negen bedrijven iets te proeven. Van een biertje van een bierbrouwerij tot een bekroond gehaktbroodje van de plaatselijke slager of een worstenbroodje van de bakker. Sterke drank was ruimschoots aanwezig.

“Hier kan je alleen maar van dromen.” Zo omschrijft bedenker Edwin Pijnenburg uit Helvoirt 'zijn' succes van een proeverij met plaatselijke en regionale bedrijven in Helvoirt. “Ik heb er een jaar mee rondgelopen en in augustus van dit jaar de zaken op papier gezet. Eerst getest bij een bevriende collega. Hij bleek enthousiast. Toen ben ik naar Jan van den Boer van HelvoirThuis gestapt en heb ik verteld wat mijn plannen zijn. Het klikte meteen en het is gaan rollen.”

Onverwacht waren extra kaarten nodig en nog waren er niet voldoende. "Maar meer mensen kunnen we hier nu niet hebben. Nu spelen we met de gedachte het volgend jaar deze proeverij gedurende twee dagen te houden en de ruimte indien mogelijk te verdubbelen.”

Boxtel e.o.