Volledig scherm
Het openknippen van een voertuig. © Michelle Bosmans

Brandweerdiploma voor kinderen bij open dag brandweer Haaren

HAAREN - Het was boven verwachting druk zondag bij de open dag van brandweer Haaren. Kinderen keken hun ogen uit en mochten een echt brandweerdiploma halen. Daarvoor moesten ze wel met de hydraulische spreider overweg kunnen, een fiets kapot kunnen knippen en met de brandweerspuit het vuur kunnen doven. Na het afvinken van alle brandweerklusjes kregen ze een petje, keycord en het felbegeerde diploma.

De 4-jarige Laut Maas uit Biezenmortel vond het prachtig, net als de ruim driehonderd andere kinderen. Ook het springkussen, de rondleiding, het bezichtigen van de vele brandweerauto’s en de demonstraties waren interessant.

Niet alleen de kinderen maar ook de aanwezige volwassen bekeken hoe de jeugdbrandweer het vuur in de container doofden, hoe een slachtoffer uit een auto bevrijd werd en hoe hoog de steekvlam uit een ontploft gasflesje kan komen. Postcommandant van de post Haaren, Albert van de Wiel liep trots rond en geniet van de ‘boven verwachting druk bezochte dag'.

Volledig scherm
De jeugdbrandweer demonstreerde haar kennis en kunde. © Michelle Bosmans
Volledig scherm
Laut Maas uit Biezenmortel kan met de hydraulische spreider een bekertje van de ene kant naar de andere kant overbrengen. © Michelle Bosmans

Boxtel e.o.