Volledig scherm
Het huis van Jeannette Zwijnenburg. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Burgemeester Haaren negeert moreel appèl over vergoeding dubbele woonlasten

HAAREN - Progressief’96 vindt dat burgemeester Jeannette Zwijnenburg moet afzien van de compensatie voor haar dubbbele woonlasten. Deze raadsfractie deed gisteravond een moreel appèl op de burgemeester.

Zwijnenburg ontving in drie jaar al 36.000 euro omdat zij als burgemeester verplicht in Haaren moet wonen en zij haar dure villa in Oudendijk maar niet verkocht krijgt. Ondertussen wonen haar zonen in het huis.
De politiek was dusver erg tam over de dubbele woonlasten waarvoor de gemeente opdraait. Maar inmiddels veroorzaakt de heikele kwestie veel roering binnen de vier dorpen en in de pers, zo merkte Tinny Assink op. Zijn fractie Progressief’96 vond het gisteravond in de raadsvergadering tijd om hardop vragen te stellen.

Gedragscode
Assink besefte dat het een wettelijke regeling is: „Maar, het is de vraag of u zich alleen aan regels moet houden of dat er ook zoiets is als een gedragscode. Mensen vragen zich af of u misbruik maakt van de regeling.” Burgemeester Zwijnenburg negeerde in haar antwoord het morele appèl.

Lees vrijdag meer in de editie Meierij van het Brabants Dagblad

Boxtel e.o.