Volledig scherm
De burgemeester van Haaren heeft twee woningen aan het Molenheike in Helvoirt laten sluiten voor zes maanden omdat er drugs in de bergingen zijn gevonden. © Bart Meesters

Burgemeester sluit twee drugspanden in Helvoirt na vondst hennepkwekerijen en 250 duizend euro

HELVOIRT - Twee woningen aan het Molenheike in Helvoirt zijn voor zes maanden gesloten. De burgemeester van Haaren heeft hiertoe besloten omdat in de bergingen van de woningen op 12 juni een grote hennepkwekerij werd aangetroffen. Ook trof de politie bij het doorzoeken van de woningen 250.000 euro aan contant geld aan en veel  sieraden.   

Er zijn in totaal meer dan 500 hennepplanten aangetroffen in de bergingen bij de woningen. De gemeente spreekt van 'een ernstige situatie waardoor openbare orde en volksgezondheid in het gedrang komen'. Met de sluiting voor de duur van zes maanden zegt burgemeester Jeannette Zwijnenburg 'de verstoring van het woon- en leefklimaat van Helvoirt' te willen voorkomen.

De sluiting voor zes maanden geldt voor beide verzegelde woningen, inclusief de bergingen. De Haarense burgemeester mag tot het sluiten van woningen of lokalen overgaan op grond van artikel 13b van de Opiumwet.  

Tip

De politie ging in juni op onderzoek uit in de woningen nadat ze een tip binnen had gekregen over een mogelijke hennepkwekerij. Ook zou er veel geld aanwezig zijn. Bij de inval bleek de tip helemaal te kloppen. Ook trof de politie veel sieraden aan in de panden. Drie bewoners werden  die dag opgepakt, twee mannen en een vrouw. Het geld, de drugs en de sieraden zijn allemaal in beslag genomen, net als drie luxe personenauto’s.