Volledig scherm
Projectleider Robert van Gendt (rechts) van Hendriks Coppelmans geeft uitleg aan een buurtbewoonster over het nieuwbouwproject .

Buurt neemt al kijkje in woningen De Hofmeester Haaren

HAAREN - Buurtbewoners hebben deze week een kijkje kunnen nemen in de zes patio- en veertien rijwoningen op de oude basisschoollocatie in Haaren. 

Wooncorporatie Woonveste en bouwbedrijf Hendriks Coppelmans vierden op deze wijze het bereiken van het hoogste punt in het project Hofmeester. Naaast buurtbwoners waren de kopers van de patiowoningen er bij aanwezig toen de vlag in top werd gehesen. 

De buurtbewoners gaven tijdens de rondleiding aan dat ze tevreden zijn over de uitvoering van de werkzaamheden. ,,Dat we af en toe de radio horen, is niet zo erg. Het is zelfs gezellig als de bouwvakkers meezingen.”

De huurwoningen, een opdracht van Woonveste, zijn verdeeld over een blok van zes en een blok van acht woningen. Deze nul-op-de-meterwoningen kunnen net zoveel (of meer) energie opwekken als ze nodig hebben voor verwarming, warm water, ventilatie en gemiddeld verbruik. De woningen hebben geen gasaansluiting. De oplevering van het nieuwbouwproject staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019. De verhuur van de veertien rijwoningen start naar verwachting begin november.