Volledig scherm
© Marlies van Iersel

‘Calimero’ Biezenmortel tekent voor grootste wandeltocht gemeente Haaren

BIEZENMORTEL - Henk Dekkers (83 en al 80 jaar cliënt op Prisma) en nicht Truus van Hoek staan woensdag klaar voor de tweede dag van de Avond 3 daagse op Landpark Assisië in Biezenmortel. Truus duwt Henk, die 25 keer de Vierdaagse heeft gelopen, alle 2500 meters in zijn rolstoel. ‘Best pittig, maar gewoon doorlopen’ weet Truus, ook niet echt piepjong meer.

Met Henk starten 523 deelnemers, ongeveer de helft schoolkinderen en verder mensen van Prisma. De sfeer rond Lokaal 12 is vrolijk en uitgelaten als burgemeester mevrouw Zwijnenburg het startschot geeft. "Wij zetten hier in de kleinste kern het grootste wandelevenement van de gemeente Haaren neer", aldus organisator Frans van Gestel. "Dit jaar met hulp van studenten Evenementen van de Rooi Pannen uit Tilburg, die ons helpen nog beter te organiseren."

Op donderdagavond komt oud-Olympisch kampioen Ellen van Langen om 18.00 uur naar de slotavond, waar vanaf 18.30 uur zo’n 750 mensen worden verwacht voor een slotfeest met een percussieband, zanger Joris van Lier en Elvis imitator Patrick Loonen.

Volledig scherm
© Marlies van Iersel

Boxtel e.o.