Volledig scherm

Commissaris Van de Donk: 'Opsplitsen gemeente Haaren een complexe dans'

HAAREN - Commissaris van de Koning Wim van de Donk vindt de opsplitsing van de gemeente Haaren 'geen tango, maar een complexe dans'. Zo zei hij woensdag tijdens een werkbezoek tegen het Haarense gemeentebestuur.

De gemeente Haaren gaat volgende week in gesprek met gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Bestuur) over de opsplitsing van de gemeente zoals in april is besloten. Omdat de Haarense dorpen zich willen verspreiden over diverse buurgemeenten, is het proces van opsplitsing ingewikkelder dan een fusie met een buurgemeente, zo signaleerde Van de Donk.

Logisch
Volgens burgemeester Jeannette Zwijnenburg is de afspraak met de gedeputeerde logisch in het licht van het raadsbesluit dat uitgevoerd moet worden. Van de Donk kreeg de indruk dat de burgemeester genegen is er de vaart in te zetten. Of de provincie mogelijk nog invloed heeft op de splitsing van de gemeente, is de verantwoordelijkheid van gedeputeerde Spierings.

Desgevraagd zegt de Haarense burgemeester: „De termijn voor de splitsing van de gemeente is nog niet helder. Daarover raadplegen we eerst nog de inwoners, zo is ook door de raad besloten.”

Boxtel e.o.