Volledig scherm
Bart Vissers (links) en Frans Bertens voor gemeenschapshuis De Vorselaer in Biezenmortel. © Roel van der Aa

De Vorselaer gaat plat en wil verder onder één dak met Franciscusschool

BIEZENMORTEL - Gemeenschapshuis De Vorselaer en de Sint Fransiscusschool willen onder één dak in Biezenmortel. Hiervoor en voor de bouw van een nieuwe sporthal is ruwweg 2,5 miljoen nodig. Op de huidige locatie van De Vorselaer komen dan nieuwe woningen.

Het bestuur van Stichting De Gemeenschap (SDG) die eigenaar is van verouderde Vorselaer aan de Capucijnenstraat in Biezenmortel hoopt dat de gemeente Haaren in januari of februari komend jaar instemt met nieuwbouw van het dorpshuis bij basisschool Franciscus.  Dat hopen voorzitter Frans Bertens en penningmeester Bart Vissers van SDG. Het college van B en W heeft net 2.500 euro uitgetrokken voor een haalbaarheidsplan voor de nieuwe Vorselaer.

De Vorselaer is al bijna zestig jaar het kloppend hart van het dorp als het gaat om sociaal culturele en sportieve activiteiten. Maar de ruimtes zijn oud en inefficiënt en de stookkosten hoog. Ook de sporthal voldoet niet aan de eisen van deze tijd.

Het Vorselaer-bestuur heeft met de Stichting Katholiek Onderwijs Haaren (SKOH), waaronder de Sint Franciscusschool valt, overlegd. ,,We zijn het er over eens dat De Vorselaer het best bij de school kan komen omdat daar nu enkele lokalen leeg staan en we dan van jong tot oud onder één dak hebben”, aldus Bertens en Vissers. De nieuwe sporthal komt dan rechts achter de school aan de Slijkhoef. Om de plannen te realiseren zou de oude Vorselaer tegen de vlakte gaan voor nieuwe woningen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement