Volledig scherm
Het wrak van de trein na de crash in Hoboken © AP

Dodelijk slachtoffer treincrash VS was getrouwd met man uit Helvoirt

HELVOIRT/HOBOKEN - De 34-jarige Fabiola Bittar de Kroon die eergisteren om het leven kwam bij het treinongeval in de Amerikaanse stad Hoboken was sinds 2007 getrouwd met Daan de Kroon, een man uit Helvoirt. Dat melden Amerikaanse media.

Het stel woonde al jaren in Hoboken, vlakbij New York, waar de 39-jarige Daan de Kroon werkt als manager voor likeurbedrijf Lucas Bols en Fabiola als advocate bedrijven juridisch advies gaf. Ze hebben samen een dochtertje.

De in Brazilië geboren Fabiola liep op het moment dat een forensentrein met 250 passagiers in volle vaart het perron ramde op het station. Ze was onderweg naar New York om appartementen te bekijken. Het stel wilde dichter bij het werk wonen en in Manhattan zouden betere scholen zijn voor hun kind.

Puin
Waarschijnlijk werd de vrouw getroffen door puin van het station dat door de klap deels verwoest werd. Door de botsing stortte een deel van het dak in en ontstond er een grote ravage. Fabiola is het enige dodelijke slachtoffer van de crash. Er vielen meer dan honderd gewonden.

Boxtel e.o.