Volledig scherm

Esch lastiger bereikbaar door stijgend aantal treinen

HAAREN - De Veiligheidsregio Brabant-Noord heeft inbreng bij de gesprekken over maatregelen bij de spoorwegovergang aan de Runsdijk in Esch. Dit met het oog op het hevig toenemende treinverkeer de komende jaren dat deze spoorwegovergang passeert.

Dit stelt de Haarense wethouder Eric van den Dungen in een reactie op uitspraken van CDA-voorman Hein van Poppel. De laatste wil dat vooral gekeken wordt naar wettelijke normen. „Als de spoorwegovergang straks langer gesloten is dan heeft dat effect op de aanrijtijden van ambulances, brandweer en politie. Dat moet in de gesprekken worden meegenomen”, merkte Van Poppel op.

Eerder tijdens de Haarense begrotingsraad vroeg fractievoorzitter Tiny Assink van Progressief’96 zich af waarom de gemeente Haaren 700.000 euro op tafel moet leggen voor maatregelen voor een spoorwegovergang waar de gemeente verder geen baat bij heeft.

Van den Dungen stelde dat Rijk en provincie de ernst van de situatie ook inzien. „Anders leggen ze geen miljoenen op tafel voor verbeteringen. Het is gevaarlijk daar, er moet iets gedaan worden. En wij zijn die 7 ton nog niet kwijt. Er wordt nog steeds gekeken naar alternatieven. Maar één ding is zeker, die aparte fietsovergang komt er”, stelde Van den Dungen.

Boxtel e.o.