Volledig scherm
© Christ Pijnenburg

Extra lus mountainbikeroute door de Loonse en Drunense Duinen

HELVOIRT - De bestaande mountainbikeroute door de Loonse en Drunense Duinen krijgt er een extra lus bij. Deze komt ten oosten van de lijn Rustende Jager – Giersbergen en ligt voor 90 procent op Helvoirts grondgebied.

De bestaande route ligt ten westen van deze lijn. De extra lus loopt vanuit de Rustende Jager naar Giersbergen over de geasfalteerde fietspad en bepaalt daarmee gelijktijdig de rijrichting. Reden hiervan is dat Natuurmonumenten een route voor beginners op de mountainbikefiets wil realiseren. De werkzaamheden zijn al gestart en het streven is om in juli de route officieel in gebruik te nemen.

Route
Na Giersbergen duikt de route richting het Drongelens Kanaal. De route passeert het pannenkoekenhuis De Helvoirtse Heide. Over de laan naar dit eethuis steekt de mountainbiker de Margriet over. Via een slingerpad met kruisingen over brede bospaden komt de route op het terrein van Hotel Guldenberg in Helvoirt. Daarna komt de Runsvoort in beeld. Van daaruit volgt de uitgestippelde mountainbikeroute nieuwe paden naar de omgeving van het Hengstven.

Dit gebied is begin dit jaar opnieuw ingericht en daarbij is rekening gehouden met een mountainbikeroute en een wandelroute. Uiteindelijk komt de route weer uit bij de Rustende Jager na een tocht van 16 kilometer. Voor 90 procent ligt de route in Helvoirt gemeente Haaren. Met de nieuwe ATB route Oost erbij is er in de vorm van een acht ruim 40 kilometer mountainbikeroute beschikbaar.

Volledig scherm
© Christ Pijnenburg

Boxtel e.o.