Volledig scherm

Fusiediscussie in Haaren eindigt met veel wrevel

HAAREN - Over opsplitsing van de gemeente Haaren wordt sinds anderhalf jaar gesproken. Dat verloopt met de nodige emoties en hobbels, ook donderdagavond in de gemeenteraad. Daar moest de fusiediscussie voorlopig afgerond worden. Totdat er voor elk dorp een geschikte partner is gevonden, wat nog jaren kan duren. Dat slotakkoord werd een lichte wanklank.

Dat is verrassend want vooraf hadden 4 van de 5 raadsfracties in Haaren al samen een voorstel geformuleerd over de koers in de komende jaren. Maar opvallend genoeg kwamen de vier fracties - Samenwerking ‘95, CDA, VVD en LLH - in de raadsvergadering met een wijziging op hun eigen voorstel. Progressief 96 kwam als enige met een eigen voorstel voor de toekomstige koers.

Wethouder Eric van den Dungen drong aan op unanimiteit van de raad, om in de toekomst sterker te staan in de onderhandelingen met buurgemeenten Oisterwijk, Vught, Tilburg en Boxtel. Die eenheid leek er te komen na lang overleg achter de schermen tussen de vier fracties en Progressief 96. Maar een nieuw gezamenlijk standpunt strandde uiteindelijk in de raad door ruis over de tekst van het nieuwe voorstel. En dat leidde weer tot veel wrevel over en weer.

Boxtel e.o.