Volledig scherm
Roel Augusteijn © Noord Brabant

Gedeputeerde Staten volgen advies voor splitsing Haaren

HAAREN - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant onderschrijven volledig het 'heldere advies' van Roel Augusteijn, die dinsdagavond rapport uitbracht over de toekomst van de gemeente Haaren. Augusteijn suggereert Haaren per 1 januari 2020 te verdelen over de vijf buurgemeenten.

GS vragen nu aan de betrokken gemeenten Haaren, Boxtel, Heusden, Oisterwijk, Tilburg en Vught om hier voor 17 maart op te reageren.

Gedeputeerde Staten stelden Roel Augusteijn per 1 december 2016 aan als procesadviseur in de gemeente Haaren. Augusteijn heeft brede bestuurlijke ervaring als waarnemend burgemeester in Maasdonk en Hardinxveld-Giessendam en als gedeputeerde in Noord-Brabant. De opdracht aan Augusteijn was om te adviseren over een breed gedragen en reële splitsingsdatum voor de gemeente Haaren met een bijbehorend stappenplan. Dat deed hij in dit advies. Augusteijn: ,,De identiteit van de eigen kern of het eigen dorp is heel belangrijk voor inwoners van Haaren. Bij een splitsing moet dat behouden blijven.”

Volledig scherm
© Johan van Grinsven/BD