Volledig scherm

Geen jeugdspelers op kunstgrasvelden in Haaren en Helvoirt

HAAREN/HELVOIRT - Voetbalverenigingen Helvoirt en Nemelaer laten hun jeugdspelers voorlopig niet meer op het pas in gebruik genomen kunstgras voetballen. Dat besluit is donderdagavond genomen in overleg met het gemeentebestuur. Aanleiding van het besluit is de ophef rondom het rubberen materiaal op de velden.

,,We nemen de jongste spelers tegen zichzelf in bescherming. Die gaan uitsluitend op natuur gras spelen. Dat zijn de mini’s, de F-jes en de E-tjes", vertelt Arjan van den Hoven, voorzitter van VV Helvoirt. ,,De jongens en meisjes van 14 en 15 jaar weten wel dat ze een bidon even schoon moeten vegen voor het drinken en van de rubberen korrels moeten afblijven. Belangrijk is ook dat we na trainingen en wedstrijden allemaal onder de douche gaan.”

Onderzoek
Zowel bij de vereniging in Helvoirt als in Haaren liggen geen honderd procent rubberen korrels op het gras, maar ligt er bovenop nog kurk. ,,We weten allemaal dat het niet wetenschappelijk is aangetoond dat het gevaarlijk is. Maar bij iedereen die er mee te maken heeft, staat veiligheid voorop", vervolgt de voorzitter. ,,Laten we hopen op snelle resultaten van het onderzoek door RIVM."

Boxtel e.o.