Volledig scherm
© Johan van Grinsven / BD

Gemeente Haaren wil via de rechter af van huurder Haarendael

​DEN BOSCH/HAAREN - De huurder ​die zorginstelling Cello heeft gevonden voor Landgoed Haarendael moet daar weg. Dat wil de gemeente Haaren. Die eist dat de huurovereenkomst tussen Cello en de Haarense ondernemer Wim Vugts en zijn bedrijf ABS Haaren Montage wordt ontbonden.

De gemeente en de zorginstelling troffen elkaar donderdagochtend voor de rechtbank in Den Bosch. Beide partijen zijn al enkele jaren verwikkeld in een juridische strijd, voornamelijk rond de verkoop van Haarendael. De gemeente wil het complex kopen en meteen doorverkopen zodat er uiteindelijk een onderwijscampus kan komen.

Cello wilde eerst verkopen, maar heeft zich enkele maanden geleden bedacht. De instelling wil Haarendael eigenlijk alleen verkopen aan Vugts, maar kan dat niet omdat de gemeente het eerste kooprecht heeft. Daarom heeft Cello gekozen voor een huurovereenkomst met Vugts. Volgens de gemeente is die niet rechtmatig omdat Cello zich niet houdt aan de Wet voorkeursrecht gemeenten, die ook regelt dat de gemeente het eerste kooprecht heeft. De rechter doet over ongeveer een maand een uitspraak.

Lees meer over landgoed Haarendael op bd.nl/haarendael.

Boxtel e.o.