Volledig scherm
De gemeenteraad van Haaren sprak donderdag onder meer over jongeren in Helvoirt. © Peter De Bruijn

Gemeente Haaren zoekt plek waar jongeren kunnen chillen

HAAREN - De gemeente Haaren gaat samen met de jeugd op zoek naar een nieuwe locatie in Helvoirt voor jongeren. Dat heeft Jeannette Zwijnenburg donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering gezegd. Volgens de burgemeester moet de overlast van hangjongeren zich niet verspreiden over het dorp. ,,We willen geen waterbedeffect", aldus Zwijnenburg. 

Ze antwoordde op vragen over overlast door hangjongeren die door Thijs Reijnen van Samenwerking '95 werden gesteld. Volgens het raadslid kunnen 'ouderen die in de omgeving van multifunctioneel centrum HelvoirThuis wonen, tot drie, vier uur 's nachts niet slapen omdat de jeugd daar te veel herrie maakt.' Reijnen: ,,Ik krijg daar alarmerende berichten over."

Klachten serieus

Volgens Zwijnenburg neemt de gemeente de klachten heel serieus. Er zal volgens haar de komende tijd meer gesurveilleerd en gecontroleerd worden op plekken waar de jeugd mogelijk overlast veroorzaakt. Dat is onder meer bij het kunstgrasveldje naast HelvoirThuis, de vlindertuin bij de Leyenhof en het parkeerterrein bij de brandweerkazerne in Helvoirt.

,,We zijn samen op zoek naar een goede oplossing. Daar hebben alle partijen baat bij. Een soort win-win situatie, maar ook een controleerbare situatie", aldus Zwijnenburg donderdagavond in de gemeenteraad.

Boxtel e.o.